Társasházkezelés viták nélkül

Hatékony és megbízható

Minden, amit a társasházi közgyűlés jegyzőkönyvről tudni kell!

Minden közgyűlésről kötelező jegyzőkönyvet készíteni. A közgyűlés által megválasztott jegyzőkönyvvezető feladata, hogy a törvényi előírásoknak megfelelve végezze a jegyzőkönyvezést. Két tulajdonos hitelesíti, amennyiben egyetért az ott leírtakkal. Amennyiben nem ért egyet, szöveges kiegészítést tehet, mely a későbbi vitás helyzetekben perdöntő lehet. A jegyzőkönyvet a közgyűlés megtartásától számított nyolc napon belül a társasházban jól látható helyen ki kell függeszteni.

A törvényi szabályozás a közgyűlési jegyzőkönyv tekintetében: 2003. évi CXXXIII. törvény
39. § (1) A közgyűlésről jegyzőkönyvet kell felvenni, amelynek tartalmaznia kell különösen:
a) a közgyűlést levezető elnök, a jegyzőkönyvvezető és a jegyzőkönyv hitelesítésére megválasztott két tulajdonostárs nevét;
b) azt, hogy a megjelent tulajdonostársak nevét, tulajdoni hányadát, továbbá a távol lévő tulajdonostárs által meghatalmazott személy nevét a jegyzőkönyvhöz mellékelt jelenléti ív tartalmazza;
c) a közgyűlés határozatképességének megállapítását;
d) a tárgyalt napirendek összefoglalását;
e) a közgyűlés által meghozott határozatokat szó szerint és a szavazás eredményére vonatkozó adatokat.
(2) A jegyzőkönyvet a közgyűlés levezető elnöke és a jegyzőkönyvvezető írja alá, és azt a közgyűlésen erre megválasztott két tulajdonostárs hitelesíti.
(3) A jegyzőkönyvbe bármely tulajdonostárs betekinthet, és arról - a másolási költség megfizetésével - másolatot kérhet.
(4) A közös képviselőnek vagy az intézőbizottság elnökének a közgyűlésen meghozott határozatokat a közgyűlés megtartásától számított nyolc napon belül a társasházban jól látható helyen ki kell függesztenie, továbbá ezzel egyidejűleg - ha a szervezeti-működési szabályzat ilyen kötelezettséget előír - azokról valamennyi tulajdonostársat írásban értesítenie kell.
www.njt.hu - Nemzeti Jogszabálytár

MEGAHOME Társasházkezelés
Hatékony és átlátható társasházkezelés viták nélkül
web: www.megahome.hu
email: info [kukac] megahome.hu
mobil: 0630/457-0222

Társasházkezelő Workshop 
Tudatos társasházi tulajdonosoknak, Intéző bizottságnak
Érdeklődni: info [kukac] megahome.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatostulajdonos.blog.hu/api/trackback/id/tr1314018772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Társasházkezelés viták nélkül

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
süti beállítások módosítása